Playstation 3

Fita Football: de mobiele versie van Fifa voetbal

De reeks voetbalspellen onder de naam Fifa is bij elke gamer wel bekend. Het begon allemaal in de jaren 90 en inmiddels wordt de serie jaarlijks uitgebreid met een nieuw deel. Clubs veranderen tenslotte elk jaar van samenstelling, en nog wel sneller ook. En ook de gamer zelf veranderd, want hij wil niet alleen thuis maar ook onderweg zijn voetbalspel opstarten. Dat kan via de mobiele spelcomputer Vita van Sony.

Deze versie van Fifa heeft geen jaartal opgeplakt gekregen. In dat geval zou het lijken alsof het een directe adaptie is van een bestaande Fifa jaargang, zoals Fifa 2012. En dat is niet het geval. Fifa Football bevat eigen features en ontbeert juist bepaalde onderdelen van de reguliere Fifa versies. Ten opzichte van Fifa 2012 ontbreekt bijvoorbeeld de functie Ultimate Team.

De game kan gespeeld worden via het touchscreen van de Vita. Een passje geven aan een medespeler is kinderspel. Klik gewoon op het display en de bal is al onderweg. Tik je echter niet precies op de juiste plek, dan zal de bal onderschept worden en moet je als een bezetene achter je tegenstander aanrennen. Het is ook mogelijk om de bediening aan te passen, mocht je niet kunnen wennen aan de standaard instellingen.

Deze versie van Fifa heeft het commentaar behouden. Ook de muziek is vanouds lekker en trendy en de voetbalkenner zal al snel de tronies van bekende spelers als Messi, Ronaldo en Van Persie herkennen. Zo gaat de saga door, die ooit begon met het eerste Fifa spel uit 1993. Alle versies samen zijn al ruim 100 miljoen keer verkocht. Ook werd eerder in 2012 het spel Fifa Street op de markt gebracht, waarin je helemaal los kan gaan met technische hoogstandjes als de panna (bal tussen de benen), hakjes en andere kunsten.


©  www.muryogame.net
Alle rechten voorbehouden
| Bladeren site map