Playstation 3

Need for Speed: illegale race door de Verenigde Staten

Het door Electronic Arts (EA) uitgegeven spel Need for Speed: The Run is in november 2011 verschenen. Het is een onvervalst racespel en wat dat betreft had de titel niet beter gekozen kunnen worden. Het draait om snelheid, racen, het gaspedaal omlaag.

In The Run bestuur je een auto, op weg van San Francisco naar New York City. Op zich niks aan de hand, zou je denken, maar de twist is dat je deelneemt aan een illegale race. Er zijn tussenstops in Las Vegas, Denver, Detroit en nog wat van die big cities die je niet wil missen. Pas op voor de politie, want die is allicht geen liefhebber van gevaarlijke en illegale racefeestjes. Daarnaast zijn er andere gevaren die een goed resultaat in de weg staan, zoals files, bergen en kloven. Er moeten 300 virtuele kilometers worden afgelegd.

De belichting en de schaduwen in dit spel hebben menig critici verrukt. Dat hangt samen met het gebruik van de Frostbite 2 engine, waarmee ook het spel Battlefield 3 is ontwikkeld. Het strekt tot aanbeveling om een controller aan te sluiten op de pc, want met muis en toetsenbord wordt niet het maximale uit Need for Speed gehaald. Ook kan natuurlijk een stuurtje worden benut.

Tot slot nog een punt van kritiek. EA koos er voor om de framerate van The Run vast te zetten op 30 per per seconde. Dat is zonde, want een moderne personal computer kan eenvoudig een hogere framerate aan. EA belooft dat dit probleem via een patch op te lossen zal worden.

Ook op andere platforms kan The Run worden gespeeld. In de versie voor de Playstation 3 kunnen drie exclusieve wagens worden gekozen, waaronder de Bugatti Veyron. De leeftijdsklasse van deze titel is zestien plus.


©  www.muryogame.net
Alle rechten voorbehouden
| Bladeren site map