Playstation 3

Shoot Many Robots: red de wereld van de robots

In maart 2012 is Shoot May Robots gelanceerd voor de PS3 van Sony. De titel verraadt al dat we te maken hebben met een zogeheten shooter game. De gamer gaat van start in een wereld die wordt overspoeld door robots. En dat willen wij mensen natuurlijk niet, daarom gaan we ze overhoop knallen.

De held van het spel heet Walter Tugnut. Tussen het schieten en moorden door drinkt hij graag een biertje. Het woordje nut in die achternaam keert terug in het spel in de vorm van noten die je moet opsparen. Zodra je een robot hebt gesloopt, laat hij een nootje achter. Zorg er dus voor dat je die nuts opraapt. Schakel je in korte tijd meerdere robots uit, dan vermenigvuldigt het aantal beschikbare noten. Nu vraag je je misschien af, wat je met al die noten moet. Ze fungeren als betaalmiddel, waarmee je wapens en kledingstukken kan kopen. Die kan je aandoen of in je hand leggen, als je je terugtrekt in je camper. Sommige items vereisen dat je op een hoger level terecht bent gekomen, voordat je ze mag toepassen.

Het spel is voorzien van humor. Alleen maar robots afknallen gaat tenslotte ook vervelen. In een van de wapens, een bazooka, blijken doelzoekende kabouters te komen. Zij leren de robots wel een lesje. Shooy Many Robots kan ook met meerdere spelers tegelijk worden genoten. Offline en online ga je dan samen aan de slag om de mechanische vijand te elimineren. Je strijdt onderling ook tegen elkaar, want voor elke speler wordt bijgehouden hoeveel robots hij heeft vernietigd.

Het voordeel van de multiplayer mode, waar maximaal vier spelers aan deel kunnen nemen, is dat je na het doodgaan gewoon verder kan op de plek waar je doodging. Als je de singleplayer modus speelt, wordt je na je dood weer tot leven gewekt bij het vorige checkpoint. Dan moet je dus een deel van het parkoers opnieuw afleggen.

Dit spel hoef je niet in de winkels te kopen. Het is te downloaden via het Playstation Netwerk. Ook Xbox biedt het aan via de Live functie. Voor de prijs van 9,99 euro kan je heel wat robotmoorden op je naam schrijven. Nadeeltje is dat de eindbazen in het spel gerecycled worden, zodat het element van verrassing ontbreekt.


©  www.muryogame.net
Alle rechten voorbehouden
| Bladeren site map