Playstation 3

Apple Mac versus de Windows personal computer

De Mac computers van Apple hebben vasthoudende en diep overtuigde fans. Door de populariteit van de iPod, iPhone en iPad zijn inmiddels talloze miljoenen consumenten ook bekend geraakt met de producten van Apple. Daarom gaan ze wellicht twijfelen, of ze hun pc ook in zullen ruilen voor een desktop computer van Apple. Wat zijn de voor- en nadelen?

Vooral voor mensen die niet al te veel ervaring hebben met computers, of het gevoel hebben dat ze er niet goed mee overweg kunnen, is een Mac aan te raden. De gebruiksvriendelijkheid is net even wat groter dan bij computers die draaien op software van Microsoft. Ook in het domein van games rukt de Mac op. Lange tijd werd er in de gamesindustrie een tweedeling aangehouden tussen “consoles” en “pc games”, waarbij pc verwees naar het operating system Windows. Daar komt langzaam verandering in. In de afgelopen jaren komen er ook populaire titels uit voor OSX, het operating system van de Macintosh.

Liefhebbers van Apple menen dat hun Mac minder vaak bevriest, crasht of andere gekke capriolen uithaalt dan een Windows pc. En dat is tijdens een potje gamen natuurlijk precies wat je wil, want als je net op het punt staat om een high score neer te zetten, komt een plotselinge herstart erg ongelegen. Een pc die op Windows draait vergt ook meer onderhoud. Zo ongeveer om de seconde moet je op “continue” klikken om toestemming te geven. Dat laat onverlet dat Windows nog domineert en dat er daardoor meer titels en game communities bestaan voor pc games dan voor Mac games.

Verder kan niet objectief worden gezegd welk systeem sneller of stabieler is, want dat hangt ook af van andere factoren zoals de processor, het geheugen, de grafische kaart etcetera. Een pc is in regel wel goedkoper dan een Mac.


©  www.muryogame.net
Alle rechten voorbehouden
| Bladeren site map