Playstation 3

Mario Party 9: feestelijke game voor de Wii

De broertjes Mario Bros lenen hun naam al decennia aan bestselling games. De traditie wordt ongestoord doorgezet met de titel Mario Party 9. Deel negen dus, en dat toont aan dat deze game zo succesvol is dat er keer op keer nieuwe versies verlangd worden van de spelers. Deel 9 voegt geen grote veranderingen door en daar zitten de liefhebbers ook niet op te wachten. Ze willen simpelweg een paar nieuwe spelletjes, een paar nieuwe functies en net even wat betere graphics. En dat is in deel negen gelukt.

In deel negen is er welbeschouwd toch één grote verandering ingevoerd. Voorheen liep de speler alleen, maar in dit deel moet je samen met je tegenstanders de kaart doorlopen. Om en om gooien de spelers een dobbelsteen, die bepaalt welke game aan de beurt is Wie het tijdens de spelletjes goed doet, spaart steeds meer witte steentjes op. Die representeren zijn puntenaantal. Elke game of wereld heeft een kop en staart, er is een duidelijk doel en zodra die is bereikt is de game over. Daardoor zit er telkens vaart en spanning in dit gezellige spel.

Wel is het gelukselement wat groter geworden in deel negen. Maar dat is eigenlijk niet storend, want niemand zet Mario Party op met het idee om even lekker virtuoos te gaan gamen en om aan de skills te gaan werken. Nee, zo'n spel is dit niet, want deze titel haal je uit de kast als je met het hele gezin een avondje gemoedelijk wat fun wil beleven. Het spel is uitgekomen in maart 2012 en is geschikt voor één tot vier spelers tegelijk. De verveling zal niet snel toeslaan want er zijn negen spelmodes, waaronder Boss Rush (versla een eindbaas) en Time Attack (voltooi zo snel mogelijk tien minigames).


©  www.muryogame.net
Alle rechten voorbehouden
| Bladeren site map