Playstation 3

Londen 2012, de officiele game voor de Zomerspelen

De Olympische Spelen zijn alweer afgelopen maar de sportieve pret is nog niet over. De Zomerspelen werden dit jaar gehouden in Londen, Engeland. De wereld vergaapte zich ruim twee weken aan sportieve capriolen van de hoogste orde. Ook Nederland sprak een woordje mee met zes gouden medailles. Dat alles kan je herbeleven via deze game, die officieel London 2012: The Official Video Game heet.

De televisiekijker die alles van de OS wilde zien, kreeg daar lasogen van. Zoveel evenementen stonden tegelijk op het programma, dat het simpelweg niet mogelijk was om alles te zien. Ook deze game barst van de evenementen, en binnen elke sport zijn er ook weer diverse disciplines. Zwemmen is bijvoorbeeld onderverdeeld in onder andere de 50 meter, 100 meter en dat dan weer in freestyle of juist de rugslag.

Atletiek ontbreekt natuurlijk ook niet. Wil je Usain Bolt verslaan of juist in zijn huid kruipen? De 100 meter is present. Ook de 200 meter, de onderdelen met horden, verspringen, discuswerpen en nog andere klassiekers. Tafeltennis, gewichtheffen, strandvolleybal en baanwielrennen zijn ook in het pakket opgenomen.

Ken je de regels van roeien niet? De tutorial legt je meteen uit wat van je wordt verwacht en natuurlijk ook hoe je die acties via je controller uitvoert. De besturing tijdens de hardloopnummers is doordacht. Vroeger werden zulke onderdelen bestuurd door zo snel mogelijk repetitief op een button te klikken. Nu moet juist een balans worden gevonden. Druk je te langzaam, dan kom je amper vooruit. Druk je te snel, dan zit je in het rood en raak je uitgeput voor je aan de finish verschijnt.

Bij het speerwerpen is ook de natuurlijke beweging nagebootst. Eerst snelheid opbouwen, daarna zo krachtig en loodrecht mogelijk de speer deponeren. Bij het boogschieten moet je de informatie over de windkracht en richting meenemen bij het richten.


©  www.muryogame.net
Alle rechten voorbehouden
| Bladeren site map