Playstation 3

Diablo 3: schiet al je agressie van je af

Diablo 3 verscheen in mei 2012 in de winkels. Het door Blizzard Entertainment ontwikkelde spel is beschikbaar voor Windows en Mac OS systemen. Het genre is “hack and slash” en dat klinkt niet zo gemoedelijk. Diablo is dan ook een bloedstollende game, die zich afspeelt tegen een ongure en onherbergzame achtergrond. De speler kan kiezen uit vijf karakters, namelijk De Barbarian, Monk, Witch Doctor, Wizard en Demon Hunter.

Het eerste deel van Diablo verscheen twaalf jaar geleden. Dat was een van de meest geliefde role playing games ooit verschenen. Wat de titel zo aantrekkelijk maakt is dat het vrij eenvoudig is om in het spel te komen en de controls te beheersen, maar dat het verduveld lastig is om echt uit te blinken.

De taferelen worden vertoond vanaf een hoog perspectief. Het gekozen personage baant zich een weg door een gevaarlijke wereld. Monsters moeten al hakkend en schietend uit de weg worden geruimd. De gamer moet goed nadenken welk karakter hij kent, want ze hebben allemaal hun sterke en zwakkere punten. De Demon Hunter kan bijvoorbeeld snel pijlen afvuren, wat handig is in gevechten van afstand, maar is kwetsbaarder bij directe gevechten.

Tijdens de strooptochten moet zoveel mogelijk buit worden verzameld, zoals stukken armor en wapens. Het spel is niet geschikt voor al te jonge mensen of zwakke magen, want er komt veel bloed aan te pas. Onthoofdingen, martelkamers, duistere rituelen en opengereten lijken ontbreken niet. Ondanks de puike grafische prestaties stelt Diablo 3 geen zware eisen aan de computer.

Een klein minpuntje is dat je altijd online moet zijn, anders weigert het spel zich te activeren. Dat is een vervelende vereiste als je net een storing hebt of om andere redenen niet online kan zijn. Verder is dit de perfecte opvolger van Diablo 2.


©  www.muryogame.net
Alle rechten voorbehouden
| Bladeren site map