Playstation 3

De Wii, Xbox en Nintendo: urenlang speelplezier

De drie meest populaire consoles zijn de Wii van Nintendo, de Playstation van Sony en de Xbox van Microsoft. Dit drietal heeft de markt stevig in handen, waardoor het voor nieuwe toetreders lastig is om een plekje te vinden. De Wii heeft de meeste exemplaren verkocht. Vorig jaar waren er al 86 miljoen over de toonbank gegaan. Door de aanstaande introductie van een nieuw model zullen consumenten hun oude Wii graag in willen ruilen voor een fonkelnieuwe. Het spellenpakket Wii Sports is het meest verkocht, al is dat een onzuivere constatering aangezien het pakket standaard bij de Wii zelf wordt geleverd.

Sony heeft van de Playstation 3 al meer dan 71 miljoen stuks afgezet. In Europa kwam de PS3 in maart 2007 beschikbaar. Het lijkt dus ook voor Sony tijd te worden om de evolutie in gang te houden en een nieuwe versie te lanceren. Wel is telkens de capaciteit van de harde schijf opgepompt. Eerst had de hard disk ruimte voor 40 gigabyte, tegenwoordig is 320 gb geen probleem. Het meest verkochte spel voor de PS3 is Call of Duty: Modern Warfare.

De Xbox loopt qua omzet achter op de voornoemde systemen. Toch zijn er van de Xbox 360 toch nog 57 miljoen verkocht. Microsoft had bij de lancering, eind 2005, het primeurtje dat het de eerste console is die draadloze controllers ondeersteunt. Het is toch wat fijner gamen als er geen draadjes in de weg hangen en de benen en armen verstrikken.

Tot slot zijn er enkele mobiele spelcomputers, die in de binnenzak passen en bijvoorbeeld in het openbaar vervoer of op het werk bespeeld kunnen worden. Voorbeelden zijn Playstation Vita, Nintendo 3DS en Sony Ericsson Xperia Play. Razer heeft zijn mobiele device Switchblade aangekondigd, die een lcd touchscreen display krijgt.


©  www.muryogame.net
Alle rechten voorbehouden
| Bladeren site map