Playstation 3

Games voor mobiele apparaten als de iPad en smartphones

In het vorige deel werden de mobiele spelcomputers behandeld. Daarnaast zijn er andere soorten hardware, waarop games aangeroepen kunnen worden. Denk maar aan smartphones en tablets. De App store van Apple en de Android Market bevatten duizenden, zo niet tienduizenden games. Het grootste deel is gratis of is in elk geval uitgebracht in een beperkte, gratis versie. Zodra de speler beslist dat hij het spel waardeert en verder wil ontdekken, kan hij het voor een bescheiden bedrag kopen.

Vooral de introductie van de iPad van Apple heeft een doorbraak van game applicaties bespoedigt. Het grote en kraakheldere beeldscherm van de iPad doet niet onder voor een monitor en de intuitieve touchscreen bediening is zo eenvoudig, dat ook kleuters binnen een minuut een game onder de knie krijgen.


Eerder dit jaar werd de grens van 25 miljard downloads in de App store behaald. Ongetwijfeld het populairste spelletje is Angry Birds. Het doel van dit onschuldige maar soms toch gewelddadige spelletje, is vogeltjes uit een elastiek lanceren om andere beesten kapot te bombarderen. De app is allang het niveau van de iPhone of iPad ontstegen. Er zijn ook Angry Birds knuffelbeesten en dekbedovertrekken beschikbaar. Andere titels die al vele miljoenen keren zijn gedownload zijn Fruit Ninja, Doodle Jump, Cut the Rope en Wipeout.

Games die zowel op Apple smartphones alsook Android telefoons beschikbaar zijn, hebben allicht de grootste kans om de wereld te veroveren. Wordfeud is bijvoorbeeld op beide platforms te spelen en is dagelijks voor miljoenen mensen een leuk en prikkelend tijdverdrijf. Wordfeud bootst het aloude Scrabble na, waar met zeven letters woorden gevormd moeten worden. Andere toppers voor Android smartphones zijn Ruzzle, Where's my water?, Asphalt 7, Grannd Theft III en Virtua Tennis.

Voor Symbian (het os van Nokia) zijn onder meer Avatar, Need for Speed, Guitar Rock en Real Golf te downloaden.


©  www.muryogame.net
Alle rechten voorbehouden
| Bladeren site map